Periodisme compromés amb el teu municipi

 

El Gínjol Edicions va néixer l’any 2005, quan els catalans érem rics i lligàvem els gossos amb llonganisses. El primer projecte fou la revista Viu L’Hospitalet, en català, amb continguts periodístics de qualitat, d’àmbit local i, sobretot, gratuïta. Un objectiu modest: acostar els projectes culturals de la ciutat als lectors. En aquella època a l’Hospitalet hi havia més de 15 capçaleres gratuïtes. Després de la crisi, en quedem dues.

Un any i mig després, gairebé per aclamació popular, vam encetar un nou projecte a Cornellà. L’estimada veïna es va convertir en la nostra ciutat d’adopció: el desembre del 2006 naixia Viu Cornellà.

Era inevitable arribar a el Prat, i coincidint amb la Festa Major del 2007 vam publicar el primer número de Viu El Prat. Per a la redacció va ser tot un descobriment: és una ciutat verda, respectuosa amb el medi ambient, plena d’espais naturals i amb una platja meravellosa. Com és que no hi havíem anat abans?

Però llavors va esclatar la maleïda bombolla. Els catalans vam veure estupefactes com allò que creiem inherent a la societat s’escolava claveguera avall i va tocar replegar-se. Els del Gínjol no vam ser una excepció. Economia de subsistència i pregar perquè fos curt. Vam iniciar-nos en la Comunicació Corporativa. Ajudar a les empreses a donar a conèixer els seus projectes va fer-nos ampliar la nostra mirada del país.

Han passat molts anys dels nostres primers passos en la comunicació i aquí estem, ferms en el nostre objectiu.

El Gínjol Edicions va néixer l’any 2005. El nostre primer projecte va ser Viu L’Hospitalet, una revista en català amb continguts periodístics de qualitat.

El nostre equip

L’estructura d’El Gínjol esdevé impensable sense els col·laboradors. Els que formen part de l’equip actual i els que n’ha format part en algun moment: el Mariano Martínez, l’Alba Guillén, l'Eli Rovira, el Maurici Jaumandreu, la Marta Jerez, el Christian Garcia, els germans Torres, la Mònica i el Juanma, i un munt de gent més que ens ha ajudat en algun moment.

Merche Blanco

Directora comercial

Merche Blanco

Directora comercial

La Merche, tot i que assegura treballar, es passa el dia passejant per les ciutats on editem. És més coneguda que la Monyos i resulta una font inacabable d’informació si vols estar al cas de quins negocis obren, quins tanquen, i altres notícies imprescindibles per fer safareig durant el cafè matinal.

Montse Rofes

Editora

Montse Rofes

Editora

Ningú sap exactament què fa la Montse, però tots recorrem a ella quan tenim algun problema: des de qüestions administratives, d’estil, ortogràfiques, tècniques, informàtiques... Et corregeix un text, mentre comprova una factura i verifica per què el correu electrònic no va.